theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Veelgestelde Vragen

Onderstaand antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je andere vragen of wil je ervaringen delen, kijk, lees, of chat live mee op ons uitgebreide forumcafé of klik dan hier neem deel aan onze WhatsApp-groep.
Of klik hier om 🚀MeO, onze AI allesweter, wat vragen te stellen!

Tijdens een enkele 5-MeO™ sessie wordt het entheogene èn endogene 5-Meo-DMT medicijn veilig en professioneel toegediend waardoor er een intense, korte en meest levensveranderende ervaring veroorzaakt wordt. De effecten kunnen variëren, maar veel mensen beschrijven een tijdelijke afwezigheid van een gevoel van zelf en een diepe verbondenheid met het universum, waarbij ze een gevoel van eenheid en grenzeloosheid ervaren. Als ware een dosis puur bewustzijn die je de essentie van je wezen weer laat ervaren. Het ‘herinnert’ je eraan wie en wat je ook alweer bent, waarna een vernieuwde, frisse en lichte kijk op het leven zich weer direct aandient.

Het is een natuurlijke stof (triptamine, lichaamseigen neurotransmitter) die van nature in ons lichaam voorkomt en lijkt voor te komen in alle levende wezens. Wanneer het extern wordt toegediend, veroorzaakt het de eerder genoemde energetische “reset”. Het is belangrijk om op te merken dat 5-MeO-DMT, voor zover bekend, geen schadelijke gevolgen heeft voor ons lichaam, mede doordat het een lichaamseigen neurotransmitter is. Gezien de mogelijkheden en potentie is het advies dan ook om zelf eerst onderzoek te starten in o.a. literatuur, de wetenschap, het internet of andere (media)bronnen.

Tijdens een 5-MeO™ sessie ervaar je een reeks intense effecten en verschuivingen in je bewustzijn. Hoewel de exacte ervaring variabel is van persoon tot persoon, zijn hier enkele algemene kenmerken van wat er tijdens een 5-MeO™ sessie kan gebeuren.

  • Het gevoel van een afzonderlijk zelf of ego kan even volledig oplossen. Je kunt een diepe eenheid ervaren met alles om je heen, inclusief het universum en andere mensen. De scheiding tussen jou en de buitenwereld lijkt te vervagen.
  • Een reis buiten jezelf, naar het zgn. Zero-Point Field, waardoor er een OBE (Out-Of-Body) ervaring aandient.
  • Veel mensen ervaren een diep gevoel van verbondenheid met het ‘alles’, een hoger bewustzijn of een universeel veld. Dit kan gepaard gaan met gevoelens van transcendentie, extase, eenheid en diepe vrede.
  • Tijdens de sessie kunnen diepe inzichten en onthullingen opkomen over jezelf, je leven en de aard van het bestaan. Deze inzichten kunnen variëren van persoonlijke groei tot universele waarheden.
  • Je kunt verschillende fysieke en energetische sensaties ervaren, zoals golven van energie, vibraties, tintelingen, lichtheid of een gevoel van gewichtloosheid.
  • De ervaring van tijd kan veranderen. Minuten kunnen aanvoelen als uren of juist in een oogwenk kan alles voorbijgaan.

Tijdens en na de sessie zoekt het energetische lichaam naar symmetrie en helpt zoveel mogelijk blokkades, knopen, onbalans, trauma’s en emoties te herstellen. Opmerkelijk genoeg lijken tijdens de sessie de hersenfuncties volledig overgenomen te worden door wat we vaak het ‘grote bewustzijnsveld’ noemen. Tot op heden heeft de wetenschap nog geen verklaring gevonden voor de helende, bewustzijnsverruimende en mystieke eigenschappen van dit medicijn. Men heeft het achteraf vaak over een ‘factory reset’. Een methode die tot nu toe vrijwel niet mogelijk was is nu wel mogelijk dankzij dit medicijn van het nieuwe millenium.

 

Mensen rapporteren de volgende ervaringen:

Eenwording met alles: Je voelt je verbonden met alles om je heen. Je keert terug naar de bron, naar je hogere zelf, naar het universum. Je ervaart de essentie van alles.

Het goddelijke zelf: Je ervaart je eigen goddelijke aard, een hoger bewustzijn dat je overstijgt. Je voelt je één met het goddelijke.

Thuiskomen: Je voelt je thuis, in een staat van oneindig diepe rust. Je ervaart het pure licht en een ultieme eenheid met alles.

Ego ‘offline’: Het ego valt heel even weg en je ervaart een staat van non-dualiteit. Er is geen interne en externe scheiding meer, geen onderscheid tussen hier en daar. Je krijgt inzicht in wie je werkelijk bent en wat je werkelijk bent.

Rust en geborgenheid: Je ervaart een diepe innerlijke rust en een gevoel van geborgenheid. Het is een overweldigende ervaring van stilte en vrede.

Reset en genezing: De ervaring fungeert als een reset voor je wezen. Het kan helend zijn op verschillende niveaus, zowel fysiek als emotioneel.

Dit zijn slechts enkele van de ongelooflijke ervaringen die mensen rapporteren tijdens een 5-MeO™ sessie. Het is een krachtige en transformerende reis die vaak moeilijk in woorden te vatten is.

Het gebruik van dit medicijn is toegestaan en zover bekend geheel veilig, zonder fysieke bijwerkingen. Bovendien is het interessant om te weten dat de stof al van nature in ons eigen lichaam voorkomt (endogeen) waardoor het bij binnenkomst direct door het lichaam als ‘veilig’ wordt gezien en aldus wordt toegelaten.

Een 5-MeO™ sessie is geschikt voor iedereen die zich geroepen voelt en daadwerkelijk bereid is om de kwaliteit van het leven te vergroten, op voorwaarde dat men in goede gezondheid verkeert.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat er enkele duidelijke contra-indicaties zijn, waaronder het gebruik van antidepressiva (SSRI en MAO), ernstige hypertensie, gediagnosticeerde psychische of gedragsstoornissen, een voorgeschiedenis van hartaanval of beroerte, ademhalingsproblemen of andere neurologische aandoeningen.

Als je toch een sessie wilt ondergaan en antidepressiva gebruikt, is het raadzaam om overleg te plegen met je behandelend arts om mogelijk af te bouwen, zodat je minimaal 3 weken voor de sessie gestopt bent met het gebruik ervan. Dit is belangrijk om eventuele interacties of complicaties te voorkomen.

Overigens is elke ervaring net zo uniek als de vingerafdruk van ieders leven. Vergelijken met andere ervaringen is leuk voor de stem in ons, maar eenieder zal unieke (en werkelijk  onbeschrijflijke) eigenschappen ervaren, met daaruit voorvloeiend unieke re-integratiemogelijkheden van het ego.

Het is altijd verstandig om open en eerlijk te communiceren met ons en medische professionals om ervoor te zorgen dat de sessie veilig en geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Bij binnenkomst spreken we eerst alles rustig door. Wanneer je er klaar voor bent, neem je plaats en inhaleer je een (lichaamseigen) damp die voortkomt uit dit entheogene medicijn. Binnen enkele seconden ervaar je een plotselinge overgang van de normale staat van bewustzijn naar een veel intensere en meest ruime toestand. Deze ervaring begrijp je pas echt nadat je het zelf hebt meegemaakt. Maak je geen zorgen, er is een comfortabele ondergrond waarop je kunt ontspannen.

Er zijn meerdere details en voorbereidingen die van belang zijn. Deze informatie, inclusief eventuele contra-indicaties, wordt automatisch naar je toegestuurd en evt. besproken voordat de sessie definitief doorgang vindt. Het is belangrijk om deze gegevens zorgvuldig door te nemen. Als je nog andere vragen hebt, schrijf deze dan op, zodat we ze samen kunnen bespreken en beantwoorden.

Na de sessie zul je merken dat je leven op verschillende manieren verandert of zal veranderen. Je kunt nieuwe inzichten krijgen, je anders voelen, andere slaappatronen ervaren en levendige dromen hebben. Deze veranderingen zullen zich manifesteren op zowel bewustzijns- als gezondheidsgebied. Ook merken we op dat het integriteitsnivo vaak een enorme boost krijgt. Dit komt voort uit het feit dat je alles weer kunt gaan zien zoals het is. Ook staan we klaar om je, indien nodig, te ondersteunen om ervoor te zorgen dat je resultaten zo zuiver, integer en effectief mogelijk zijn. Bovendien hebben we een prachtig forum incl. chat met erg veel ondersteuning (het kan nl. wennen zijn: je ziet het leven immers weer vanuit rust, vrijheid en integriteit), gespreksgroepen en therapie-opties beschikbaar om de ervaring van je leven verder te verdiepen. Het kan ook waardevol zijn om deze ervaring te bespreken met je eigen therapeut, partner, goede vriend(in) of een andere coach, om zo je persoonlijke groei en integratie te bespoedigen.

Ja. Alleen jij en de begeleider zijn bij dit proces betrokken.

Door het één-op-één te doen, kun je je meer op je gemak voelen en je beter concentreren op je innerlijke ervaringen zonder je zorgen te maken over de aanwezigheid van anderen.

Wil je toch met 2 of meer personen (na elkaar) of wil je sessie(s) bij jou op locatie? Laat het ons weten.

De ervaring zelf duurt doorgaans ongeveer 10-15 minuten, gevolgd door een fascinerende periode van “terugkomen” waarin het ego weer online komt. Deze fase duurt gemiddeld 30-45 minuten. Gedurende het hele proces zal je ervaren begeleider aanwezig zijn om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je je vrij, veilig en ontspannen voelt. Over het geheel genomen duurt de sessie ergens tussen 1,5 tot 2 uur.

De sessie heeft een open, therapeutisch, non-ceremonieel, non-religieus en klinisch karakter.

Niet volgens de ervaringsverhalen, echter tonen EEG hersenscans wel in het begin van de beleving overeenkomsten met die van fulltime boeddhistische monniken. Enkele seconden later echter zal de volledig overweldigende en overstromende energie van het alles de beleving ‘overnemen’.

Overigens, waar meditatie vaak ten behoeve komt van het kalmeren en/of observeren van het bewustzijn of denker, toont het medicijn het fundament van de realiteit.

Voor de kenners: de ervaring wordt ook wel eens omschreven als een full fledged Samadhi openbaring…en daar begint het pas…

Dit entheogene en lichaamseigen medicijn is relatief nieuw en pas de afgelopen tijd pas in opkomst. Van het meest efficiënte gebruik ervan is in de oude culturen dan ook weinig terug te vinden…alsof het middel heeft ‘gewacht’ op de juiste tijd om te kunnen toeslaan. In de gehaaste tijd waarin we allemaal druk bezig zijn komt dan het middel wat hier met de ideale snelheid voor deze tijd verandering in brengt. De populariteit en het potentieel ervan verspreid zich momenteel wereldwijd in een razendsnel tempo. Het is dus niet verwonderlijk wanneer je er nog niet eerder van gehoord hebt. Het is een medicijn dat diep verborgen zit in ons lichaam (in o.a. de pijnappelklier en rondom de hartstreek) wat nu steeds meer bekendheid krijgt en beschikbaar wordt voor eenieder.

Naast het feit dat 5-MeO-DMT vele malen ‘intenser’ is dan andere entheogene en/of psychedelische middelen werkt het dan ook ‘de andere kant’ op. Andere middelen stimuleren de dualiteit van het ego (creativiteit, visualisaties e.d.), waar 5-MeO-DMT deze oplost: non dualiteit. Pure Eenwording. Vandaar de term ‘the God Molecule’ (het ‘alles’) en voor middelen als DMT (er is geen overeenkomst in de beleving, behalve deze afkorting), Ayahuasca, Mushrooms, LSD e.d. vaak de term ‘the Spirit Molecule’ (het ‘zelf’). Hierin is 5-MeO-DMT uniek en is het ‘s werelds snelste en meest directe weg naar de bron in ons.
Anders gezegd ben je bij deze geestverruimende en psychedelische middelen ook meer de observeerder, en bij 5-MeO-DMT ben je meer het geobserveerde.

Bufo is de gebruikelijke verkorte naam voor een Noord-Amerikaanse pad, ook bekend als ‘Bufo’ Incilius Alvarius. Deze pad produceert als enige dier ter wereld, naast vele plantsoorten en de mens zelf, ook de eerder genoemde 5-MeO-DMT. Naast andere stoffen als meerendeels bufotenine, bevat ca. 15% hiervan 5-MeO-DMT. Wij bij 5MeO.net maken alleen gebruik van de pure en zuiver doseerbare versie die niet afkomstig is van dit prachtige dier. Deze wordt vervaardigd, gedoseerd en uitgevoerd volgens vele richtlijnen van the Temple of Awakening Divinity (T.O.A.D.) en de Conclave.

Ja.  (indien in bezit van rijbewijs :-).

De sessie kan op video vastgelegd worden zodat er een extra niveau van controle en veiligheid wordt geboden. Als er zich onverwachte situaties voordoen, kan de begeleider of de persoon zelf later de video bekijken om meer inzicht te krijgen in wat er is gebeurd.

Verder kan het erg interessant of leuk zijn om je ervaring terug te zien. Wat je ervaart en wat je lichaam doet zijn twee totaal verschillende dingen. De sessie is een puur energetisch proces. Het bekijken van de video kan dan evt. helpen bij de integratie na de sessie.

Mochten de beelden geschikt zijn om te delen via website of andere media, dan zullen we dit altijd en alleen doen in overleg, en uiteraard met je volledige toestemming. Wij houden uiteraard rekening met je privacy en gegevensbescherming.

Mocht je echt niet willen dat we je sessie kunnen opnemen dan is dat uiteraard geen probleem. Geef dit dan even aan voordat de sessie begint.

Dit is voor mensen uit het vakgebied: als jij interesse hebt om met ons team onafhankelijk samen te werken, of het nu gaat om faciliteren, ondersteuning in medische, educatieve, therapeutische, of andere aspecten, dan kijken we er naar uit om van je te horen! Laten we samen sterk staan en ons richten op zowel lokale als mondiale genezing van binnenuit💡!

 


 

 

Rudi schreef
op het forum Artikelen en literatuur:
 "5MeO Entheogeen Integratiedocument"...
Rudi schreef
op het forum Wetenschap, ethiek en spiritualiteit:
 "test"...
MeO schreef
op het forum Algemeen:
 "De wetenschap/medische onderbouwing m.b.t. de mole"...
Rudi schreef
op het forum (Social)media, foto's, video etc bronnen:
 "CBS: Veterans treat PTSD"...
Rudi schreef
op het forum Artikelen en literatuur:
 "The Multidimensional Benefits of 5-MeO-DMT"...
Elly schreef
op het forum Geestelijke/emotionele veranderingen:
 "Na 2,5 maand"...
Rudi schreef
op het forum Artikelen en literatuur:
 "Artikel: Stoïcisme->de kunst om bij jezelf te b"...
Vladdervlinder schreef
op het forum Deel hier jouw sessie-ervaringsverhaal:
 "3de sessie! Herboren"...
Rudi schreef
op het forum (Social)media, foto's, video etc bronnen:
 "Actualized.org Podcast: 5-MeO-DMT - The Magic Pill"...
Rudi schreef
op het forum (Social)media, foto's, video etc bronnen:
 "Social Media: THIS IS HOW 5-MEO FEELS LIKE ㈪"...
Rudi schreef
op het forum Deel hier jouw sessie-ervaringsverhaal:
 "Mijn God! (ervaringsvideo met orbs)"...
ernaberna schreef
op het forum Deel hier jouw sessie-ervaringsverhaal:
 "Sessie 13 mei 2023"...
Rudi schreef
op het forum Deel hier jouw sessie-ervaringsverhaal:
 "Tilt! (ervaringsvideo)"...
Elly schreef
op het forum Deel hier jouw eerste periode na de sessie:
 "Ik ben"...
Rudi schreef
op het forum Ideeënbus:
 "Ideetje? Vakantie"...
MeO schreef
op het forum Welkomstforum:
 "Live Chat toegevoegd"...
Rudi schreef
op het forum Artikelen en literatuur:
 "Boek: Verlichting voor luie mensen - Paul Smit"...
Rudi schreef
op het forum Artikelen en literatuur:
 "Boek: Gids voor spiritueel ontwaken - Mary Mueller"...
Rudi schreef
op het forum Algemeen, en nu...:
 "Boek: Verlichting voor luie mensen - Paul Smit"...
Rudi schreef
op het forum Algemeen, en nu...:
 "Boek: Gids voor spiritueel ontwaken - Mary Mueller"...
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://5meo.net 300 0